Materiaalit

Tiesitkö, että vaatteista jopa 73% päätyy kaatopaikalle tai poltettavaksi? Tämän ja tekstiiliteollisuuden vanhanaikaisen ja suunnattoman saastuttavan ”valmista, ota ja hävitä” mallin vuoksi tekstiilijäte valikoitui Maailma huoneessani -projektin päämateriaaliksi. Toiveena onkin, että suurin osa materiaaleista tulee osallistujilta: laitetaan yhdessä vanhat sukat ja lakanat kiertoon taiteen voimin!

Osa materiaaleista tulee myös jätehuollon kautta, mm. vaatejätteen muodossa. Näitä materiaaleja tullaan jakamaan niille osallistujille, joilta ei omaa vaateylijäämää löydy.

Kaikki teoksessa hyödynnetyt materiaalit dokumentoidaan ylös heinäkuun Sepän talon näyttelyä varten. Myös mahdollinen tieto tekstiilin alkuperämaasta / valmistusmaasta dokumentoidaan. Dokumentaatiota voi seurata Maailma huoneessani -projektin nettisivuilta, yläpalkin valikosta kohdasta Materiaalien määrä ja Materiaalien valmistusmaa.

LUE lisää vaatebisneksestä:

MOT seurasi lähettimillä kierrätysvaatteiden matkaa köyhiin maihin ja pyysi tutkijaa laskemaan hiilijalanjäljen – vaaterallin päästöt vastaavat tuhansia Lontoon-lentoja

MOT seurasi puoli vuotta lähettimien avulla käytettyjä vaatteita Afrikkaan asti – Fida yllättyi: ”Oho! Ei mennyt meidän käsikirjoituksen mukaan”

MOT laittoi lähettimiä kierrätysvaatteisiin – näin lahjoittamasi vaatteet päätyvät välikäsien kautta maasta toiseen

KATSO lisää vaatebisneksestä:

MOT Vastuuton vaateralli

LOUNAIS-SUOMEN JÄTEHUOLTO: Videomme kertoo, miten sinä voit omilla valinnoillasi vaikuttaa T-paidan elinkaaren pituuteen ja vähentää syntyvän tekstiilijätteen määrää ja luonnonvarojen kulutusta.

LOUNAIS-SUOMEN JÄTEHUOLTO: Videomme kertoo sinulle T-paidan ekologisesta selkärepusta ja siitä, millainen on tavanomaisen T-paidan matka puuvillapellolta kauppaan

KUUNTELE lisää vaatebisneksestä:

TAKAISIN PASILAAN: Kierrätys: Miksi suomalaisten vaatteita päätyy Afrikan kaatopaikoille?

VINKKEJÄ vaatejätteen kierrätykseen:

LOUNAIS-SUOMEN JÄTEHUOLTO: Mitä on poistotekstiili?

OUTI LES PYY: Lahjoita vaatteet oikein kierrätykseen ja uudelleenkäyttöön

ARKIJÄRKI: Näin lahjoitat vaatteet oikein